21/11/12

Experiències dels alumnes a Halmstad



  • Halmstad University

Hola,
Som Toni i Cristina, estudiants de la UIB; gaudim d’una Beca Erasmus 2012-2013 i estem estudiant en Halmstad (Suècia).
La Högskolan Halmstad és petitona, però les instal·lacions del Campus són molt modernes. Hi ha una associació d’estudiants (Kåren) a la que vos podeu afegir; realment us recomanem que hi formeu part, perquè així podeu gaudir de descomptes en el gimnàs, en discoteques i en qualque tenda.
També volem recomanar als estudiant que vinguin l’any que ve a estudiar a Halmstad quina és (segons la nostra opinió) la millor residència: Krusbäret. Nosaltres estem aquí i ens agrada molt: és la residència més nova de Halmstad i està molt a prop de la universitat (5 minuts en bici) i del centre (més o menys uns 8 minuts); però heu de tenir en compte que és la residència més cara (3680 SEK = 425 € per una habitació individual). Cal dir que coneixem gent d’altres residències:
·        Strandparken: la gent que viu en cases de 4 persones està realment contenta; però no podem dir el mateix de la gent que comparteix casa amb 7 persones més. Les cases de 4 són mes noves i les instal·lacions són millors.  Heu de tenir en compte que Strandparken està més lluny de la universitat (10-15 min en bicicleta) i del centre (20-25 minuts).
·        Patrikshill: està molt prop del centre, però és la residència més antiga que hi ha; de fet, pareix que enguany la tancaran i allotjaran als estudiants a una altra nova (no vos podem donar més informació).
Informació que ens sembla útil:
·        Hi ha dos tendes de bicicletes de segona mà on podeu comprar una bicicleta més o menys bona per 800 SEK. Una de les tendes està en el mateix carrer de la universitat i l’altra està passat un supermercat (Willi:s) devora de Krusbäret. 
·        Si vos allotgeu en Krusbäret, heu de contractar internet a Telia ; està en el centre de Halmstad i al més costa més o menys 300 SEK. Nosaltres el que hem fet ha estat comprar un router  i compartir wifi entre dues o tres habitacions.
·        Quan vàrem arribar a Halmstad, ens varen donar una targeta sim de la companyia Conviq; està molt bé, perquè només paguem l’establiment de les cridades entre membres de la mateixa companyia. Hi ha gent que utilitza el seu mòbil espanyol amb la targeta de Conviq i per 200 SEK al mes poden cridar i gaudir d’internet; altres s’han comprat un mòbil molt bàsic per ficar allà la targeta.
·        Apunteu-vos a la Nollning! Els estudiants veterans celebren una espècie de “Setmana de benvinguda” als estudiants que comencen la carrera. A nosaltres ens va agradar bastant, més que res perquè ens vàrem conèixer tots els erasmus i perquè hem fet molts amics (altres estudiants erasmus i també suecs).
·        Vos recomanem que quan vingueu a per primera vegada a Halmstad ho féssiu via Copenhage; perquè podeu agafar el tren just a l’aeroport i és molt més còmode si aneu carregats de maletes. El tren triga 2 hores i mitja en arribar a Halmstad.
·        Enguany les discoteques on més va la gent són: Moon (divendres i dissabtes – entrada gratuïta amb la targeta), Mårtesson (divendres i dissabtes – 80 SEK), Kårpuben (dimecres - és la discoteca de la universitat – entrada 20 SEK si ets membre del Kåren ) i Bond (també els dimecres – 50SEK). Si voleu anar a qualque lloc altres dies, podeu anar al B&B (la bolera – entrada gratuïta).
·        Com vos podeu imaginar, la vida en Suècia és molt cara; al mes ens gastem 1000 € més o menys (incloent el cost de la residència i internet).
Estem molt contents amb la nostra estància aquí. Vos animem a que vingueu a Halmstad; si voleu sabre qualque cosa més, demaneu-li a na Paula i ella vos donarà la nostra adreça electrònica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada